GEWEEST: Groepsexpositie Zeshonderdtwintig

De stad Zwolle groeit, verandert, sloopt en bouwt. Middenin de binnenstad staat het Langhuis. Een gebouw dat al zes eeuwen getuige is van deze verandering. Tijdens de groepsexpositie Zeshonderdtwintig gaan zes kunstenaars samen met het publiek op onderzoek uit naar de betekenis van het gebouw: nu en straks.

  • De tentoonstelling in Kunstruimte het Langhuis was te bezoeken van 19 maart tot en met 15 mei 2022.

Werken met de architectuur

De tentoonstelling Zeshonderdtwintig wordt samengesteld door curatoren Timo van Grinsven en Jonathan van Doornum. Zij selecteerden zes kunstenaars die in staat zijn om op het niveau van de aanwezige architectuur te werken: Het Langhuis is een a-typische tentoonstellingsruimte. Het heeft scheve vloeren, lege nissen, vakwerkmuren en zware balklagen.

Over de deelnemende kunstenaars

Salim Bayri (1992)

Exposeerde o.a. op Art Rotterdam, bij Galerie van Gelder en CODA Apeldoorn. Had een residency bij de Rijksacademie.

Ad de Jong (1953)

Mede-oprichter W139 in Amsterdam. Exposeerde o.a. op Artissima Turijn, Art Rotterdam, bij de Nederlandse Bank en Sculpture Center New York.

Vincent Knopper (1988)

Exposeerde o.a. bij Kunstfort bij Vijfhuizen, inplatvvorm (Deinze), NEVERNEVERLAND in Amsterdam en Art Rotterdam.

Brigitte Louter (1996)

Exposeerde o.a. bij P/////AKT Amsterdam, Bunker V192 Den Haag en Stroom Den Haag. Had een residency bij de Ateliers Amsterdam.

Dan Perjovschi (1961)

Exposeerde o.a. in MoMA, Kunsthalle Basel, Centre Pompidou, Tate London en tijdens de Biënnale van Venetië. Komend jaar is Perjovschi één van de kunstenaars bij Documenta 15.

Mickey Yang (1988)

Exposeerde o.a. bij P/////AKT Amsterdam, Kunsthalle Osnabrück, KM21 en Art Rotterdam. Had een residency bij de Jan van Eyck Academie.

Over de expositie

Zeshonderdtwintig wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel, de Herman Krop Fundatie en het Mondriaanfonds: het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed in Nederland.

Logo van het MondriaanfondsLogo van het Prins Bernhard Cultuurfonds