GEWEEST: Winter-expositie ‘Balans’ in de ramen van het Langhuis

Net als vorig jaar verlicht Kunstruimte Het Langhuis de binnenstad van Zwolle. Gedurende de wintermaanden kunnen bezoekers vanaf de straat en corona-proof een spannende raamexpositie bekijken. Deze expositie luistert naar de naam Balans en toont kunstwerken van de hand van de Zwolse kunstenaar Nora Kastein. De expositie loopt van 04 januari tot 20 februari 2022.

Balans

Achter de middeleeuwse ramen van het Langhuis staan de sculpturen van vrouwenlichamen zo opgesteld dat elke bezoeker de kunst, vanaf de straat kan bewonderen.

De beelden zijn een vervolg op wat zij in 2021, in Parma (Italië), destijds de Italiaanse hoofdstad  van cultuur, exposeerde. 

De lichamen van glas, licht en gips beelden het in contact zijn met en de wisselwerking tussen lichaam en geest uit, volgens Kastein.

Ik wil hiermee de aandacht vestigen op een natuurlijk vrouwelijk ritme. Vergelijkbaar met het ritme van de maan richt zich dit in een cyclus naar binnen en vervolgens weer naar buiten. Voor dit natuurlijke ritme is weinig plek in een maatschappij welke veelal is ingedeeld op een ritme vergelijkbaar met de zon die elke dag op en onder gaat.” aldus de kunstenaar. 

Kastein heeft naast lokale en nationale tentoonstellingen ook diverse internationale exposities op haar naam zoals onder meer een installatie in de Sahara-woestijn en verschillende exposities in Azië en Europa. 

Non-fungible token (NFT)

Geheel in het teken van deze tijd en in lijn met de digitale ontwikkeling die de kunst momenteel doormaakt biedt Nora Kastein vanaf eind januari ook digitale tokens van de geëxposeerde werken aan ter verkoop. Via een QR code op het raam van het Langhuis kan de bezoeker zich hierover laten informeren.

Meer informatie over Nora Kastein zie link: www.margin-am.nl/whoisnora-1

Expositie Balans van Nora Kastein – 05-01 tot 20-02-2022

24 uur per dag te bezoeken (vanaf de straat) maar ’s avonds wordt aanbevolen.