Wij zoeken een extra paar handen voor onze PR

Kunstruimte Het Langhuis groeit en bloeit, het aantal vrijwilligers en betrokkenen neemt toe. Om future proof te zijn en te blijven zijn we ook onze organisatie steeds meer aan het professionaliseren. Voor onze PR commissie zoeken we daarom een extra ondersteuning die samen met onze huidige PR man vorm wil geven aan onze PR uitingen in tekst en beeld.

Ben jij in het bezit van de volgende competenties?

Content maken Jij bent goed in het maken van content waarbij je gebruik maakt van wat de expo-commissie aanlevert. Dat betekent dat je in veel gevallen materiaal, door de kunstenaars zelf aangeleverd,  benut en doorzet. Maar je wordt ook uitgedaagd zelf content te creëren (afbeeldingen en korte video’s). 

Persberichten schrijven Wat verder tot je taken behoort is het schrijven van een pakkend en wervend persbericht. Input die je daarvoor krijgt is wat de expo-commissie in een briefing aanlevert.

Planning maken Je maakt samen een planning voor het publiceren van tekst en beeld:

Computer vaardigheden en samenwerking Je hebt ervaring met en bent handig in het werken met Photoshop, Adobe Express, Rush of Canva, MailChimp, cms-systemen. Je fotografeert graag en maakt makkelijk video footage.

Samenwerken  Je werkt samen met een andere vrijwilliger met ervaring en kennis van zaken, wat maakt dat je tijd krijgt om er wat in te groeien mocht dat nodig zijn. In deze samenwerking bepaal je samen een taakverdeling en planning. Samen met de andere vrijwilliger beheer je, en heb je toegang tot de website en alle platforms voor de nieuws-updates.

 

Je taken bestaan uit:

• het aanmaken van een e-mail nieuwsbrief in MailChimp

• het plaatsen op sociale platforms zoals Instagram, Facebook, LInkedIn

• uitsturen persberichten naar o.a. De Stentor en Marketing Zwolle

• berichten op de website en algemeen beheer van de site

 

Solliciteren

Voel je je aangesproken? Stuur je motivatie en CV naar Info@langhuis.nl  o.v.v. Sollicitatie PR – t.a.v. PR Commissie

Deze functie is onbezoldigd.