UITGESTELD: Vouch met André Pielage en Emmy Bergsma

Let op: uitgesteld in verband met corona-maatregelen

Vouch is een landelijk platform waar mensen die nieuwsgierig zijn naar het ontdekken en kopen van kunst direct in contact komen met gerenommeerde kunstenaars en hun werk. Kunstenaars dragen elkaar voor en delen elkaars netwerk. Centraal daarbij staat het gunnen, delen én vieren van de gezamenlijke liefde voor de kunst. Tijdens Vouch [datum nog onbekend] ontvangt Emmy Bergsma de Schiedamse kunstenaar André Pielage in haar atelier in de Emmanuelshuizen en in de aangrenzende ruimtes van Kunstruimte het Langhuis.

Over André Pielage

kunstwerk van André Pielage

Beleving van ruimte vormt het uitgangspunt in het werk van André Pielage. Met zijn installaties streeft hij naar maximale intensiteit in de beleving van het werk. De ingrepen in de ruimte zijn ogenschijnlijk eenvoudig. Pielage accentueert een bestaande ruimte door haar fysieke begrenzingen te duiden, en/of regisseert de atmosfeer van een bepaalde ruimte, door een element toe te voegen, die op een poëtische wijze de zeggingskracht weergeeft. Slechts zelden kan de installatie fysiek betreden worden. Hiermee wil de kunstenaar een verlangen oproepen, waarbij het er hem nadrukkelijk niet om gaat deze te vervullen. Wat op deze manier overblijft is de mentale wandeling door de installatie.

Pielage exposeerde eerder onder meer in het Centraal Museum Utrecht, Kunsthal Kade in Amersfoort en Kunstfort Vijfhuizen. Zijn meest recente residentie was in 2019 bij Dafang Creative Village in het Chinese Jinxi.

Over Emmy Bergsma

Over haar werk zegt Emmy Bergsma: “De natuur is voor mij een bron van wijsheid en een spiegel voor het menselijk bestaan. Dit gegeven voert me naar een gebied waar de ware aard van de natuur, die van de mens raakt. Ik vermoed dat achter het zichtbare van de natuurlijke wereld van bergen, bomen, eilanden een oneindige onzichtbare wereld bestaat, die met de onze vervlochten is. Een wereld van oerwijsheid waar ik met iedere tekening of natuurobservatie sterker van doordrongen raakt.”

Bergsma exposeerde haar tekeningen onder meer in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, bij Kunstverein Grafschaft Bentheim, en tijdens de kunstbeurs Art on Paper in Amsterdam. Haar werk bevindt zich onder meer in de collecties van het Rijksmuseum Twenthe en de Rabobank.

Reserveer via Vouch

Houd voor data en het reserveren van een tijdsslot de website van Vouch in de gaten.