GEWEEST: Expositie Droomwerk

Op 17 september 2022 opent de expositie Droomwerk in de Zwolse Kunstruimte het Langhuis. Vijf kunstenaars uit Zwolle en Kampen tonen werk dat is geïnspireerd door dromen, fantasieën, het raadselachtige en het bizarre. Te zien zijn fotomontages, schilderijen, grafiek, tekeningen, beelden en knipselgedichten.

Kunstenaars uit Zwolle en Kampen

Kunstenaars Wouter Berns, Willeke Orsel, Ben Marsman, Linda Westera en Jehudi van Dijk hebben een speciale affiniteit met dromen. Zij laten op deze manier zien wat zij dromen en beleven via- en tijdens het scheppen van- hun werk.

Het is verrassend om te zien hoe het thema ‘Dromen’ wordt beleefd en wat voor uiteenlopende zienswijzen en technieken er zijn om hier uitdrukking aan te geven. Bezoekers worden door de fantasie van de kunstenaars meegevoerd naar een veelzijdige wereld met bijzondere verhalen waarin zij worden uitgedaagd zelf hun dromen en wensen te onderzoeken.

Openingstijden

Wat: Expositie Droomwerk
Wanneer: 17 september tot en met 30 oktober
Open: Elke zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Kunstruimte het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle

Activiteiten: kunstlezing en ligconcert

9 oktober: Kunstlezing door Jehudi van Dijk, Willeke Orsel en Linda Westera

23 oktober: Ligconcert Poolwachters

30 oktober: Kunstlezing door Ben Marsman en Wouter Berns

De expositie is ontstaan als centraal onderdeel van het project Dromen in Kampen en maakt nu een rondreis door Overijssel.