GEWEEST: The Lullabye Factory – Analog Mixtape vol. 1

De 100% analoge opnamestudio The Lullabye Factory komt met interdisciplinair project: The Lullabye Factory Analog Mixtape vol. 1, waarbij het analoge vakmanschap van beeld en geluid centraal staat. Op showcases in het hele land, in het voor- en najaar van 2017, wordt het productieproces en de artistieke keuzes toegelicht waarna u kunt genieten van een optreden van een van de deelnemende bands. Uiteraard kunt u er ook een uniek exemplaar van de ambachtelijk vervaardigde Mixtape bemachtigen.

‘An Analog Love-Affair’

Op het filmfestival van Rotterdam draaide een film van Zack Taylor over de comeback van de cassette. Geertruida, een platenlabel in Haarlem, schafte onlangs een cassette-duplicator aan. Het boek van David Sax "Revenge of Analog" heeft als ondertitel "Real Things and Why They Matter”. En bij Record Industry, de grootste vinylperserij in Europa, zijn de opdrachten niet aan te slepen. Het is wel duidelijk dat in een wereld die steeds digitaler wordt, de interesse voor de analoge werkelijkheid weer komt bovendrijven.

The Lullabye Factory is een 100% analoge muziek-opnamestudio in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Dit is bijzonder, omdat The Lullabye Factory zich heeft geprofessionaliseerd in analoge technieken, en zich 100% in het analoge domein begeeft. Alleen op die manier krijg je een puur analoog eindproduct.

The Lullabye Factory heeft zich als ambitie gesteld om elk onderdeel van het proces volledig te kunnen beheersen, en vooralsnog lijkt The Lullabye Factory tot de extreem kleine groep te horen die zo uitvoerig te werk gaat om de kwaliteit van het analoge domein te waarborgen.

Het was vroeger vakmanschap om dat proces in zijn geheel volledig onder controle te kunnen hebben. Wij zien dat proces als een ambacht. Een traditie die voortgezet dient te worden. Het is de wijze waarop geluid en beeld in de meest pure vorm kan worden vastgelegd. Waar men jarenlang naar digitale perfectie streefde, komen nu steeds meer mensen tot de conclusie dat analoge geluidsweergave veel meer emotie bevat, die onmogelijk in een digitaal proces kan worden vastgelegd. En juist die emotie maakt van muziek de unieke beleving waar wij allemaal zo van houden.

Geluidsopnames, fotografie, film en illustraties worden in The Lullabye Factory allemaal op ambachtelijke wijze vervaardigd.  Waardoor deze methodieken weer kunnen worden doorontwikkeld met als doel ze over te kunnen dragen op volgende generaties.