Open Call: zuinigheid kent geen tijd

Kunstruimte het Langhuis nodigt kunstenaars uit voor een raamexpositie. Nu overal, alles een tandje minder moet, vragen we aan kunstenaars om ons daar inspiratie bij te geven. En met ons te zoeken naar een nieuwe betekenis van ‘minimalisme’. Thema van de open call: zuinigheid kent geen tijd.

Belangrijk is dat het werk door de ramen goed te zien is en dat er gebruik gemaakt wordt van (minimaal) licht. Het werk kan in de ruimte staan of direct in het raam te zien zijn. Je kan ook meerdere voorstellen indienen voor meerdere ramen of ruimtes.

Blik naar de straat

Geselecteerde werken krijgen plek in een raam-expositie tijdens de wintermaanden van half november tot begin januari. In 2020 en 2021 ervaarden we dat door onze blik naar de straat te keren, we een nieuw, breed publiek in aanraking lieten komen met de getoonde werken.

Wat houdt de Open Call in?

1.  Een selectiecommissie treedt op als curator en selecteert een kunstenaar voor elk van de drie ruimtes op de benedenverdieping van het Langhuis.

2. De werken worden getoond van half november tot begin januari.

3. Voor elke ruimte is een minimalistisch honorarium/werkbudget beschikbaar van €100,-

4. Digitaal of in het echt: we bekijken samen hoe we jouw werk tijdens de expositie bij het publiek en bij verzamelaars in de regio Zwolle onder de aandacht kunnen brengen.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

1. Je hebt of maakt een lichtkunstwerk of fysiek kunstwerk dat je letterlijk in de spotlight wilt zetten.

2. Jouw (licht)kunstwerk werkt op duurzame en/of zuinige (licht)bronnen.

3. Jouw (licht)bron is met een timer in- en uit te schakelen. De expositie loopt elke dag van 15.00 – 22.00 uur.

Hoe kom je in aanmerking?

Stuur maximaal twee afbeeldingen of schetsen van het kunstwerk dat je wil exposeren naar info@langhuis.nl. Een korte toelichting waarom juist dit beeld voor jou bij het thema past, waarderen we. Meld in de onderwerpregel van jouw e-mail: aanmelding Open Call + je naam. Ook voor vragen over de open call kan je mailen naar dit adres.

Wat zijn de deadlines?

Deadline inschrijving: 14 oktober 2022, 17.00 uur.