GEWEEST: MAF-arts met Zichtbaar Licht

Kunstruimte Het Langhuis komt met een nieuwe expositie voor de wintermaanden.

Vanaf 21 november wordt de ruimte door kunstenaars-collectief MAF-arts omgebouwd tot een lumineuze kijkdoos-expositie. Licht en reflectie staan centraal. Tijdens de expositie ZICHTBAAR LICHT kunt u vanaf de straat en corona-proof van lichtkunst genieten. Tot 31 januari 2021 elke dag, vanaf 16.00 uur, aan de Goudsteeg 8 in Zwolle.

 Wie zijn MAF–arts

Het kunstenaarscollectief MAF-arts bestaande uit de kunstenaars Mark van Enk, Jeanine Bartelds en Fred Zomer, is in december 2018 opgericht vanuit een gezamenlijke fascinatie voor kleur, licht, en beweging. In hun kinetische lichtobjecten staat bewegend licht centraal. Hun zoektocht is om de bewegende verandering van licht en beweging te begrijpen door te spelen met de werking van licht. De caleidoscoop van kleuren die deze bewegingen veroorzaakt is voor het kunstenaarscollectief een voortdurende bron van verwondering en verrukking.

 ZICHTBAAR LICHT in een magische wereld

“Zichtbaar licht is het gedeelte van het elektromagnetisch spectrum dat gezien kan worden door het menselijk oog”.

 Met dat licht wordt door MAF-arts een magische wereld opgeroepen met overvloeiende kleuren en een hele eigen poëtische werkelijkheid. Ook reflectie zal een grote rol spelen. Volgens de leden van MAF-arts vindt betovering plaats op zielsniveau en brengt het je terug bij je zelf.

MAF-arts en het Langhuis ook opgenomen in de  audio tours van Winters Zwolle, kijk hier voor meer informatie: https://winterszwolle.nl/home/audiotours/

 

Meer informatie over MAF-arts: www.MAFarts.com

Collectief MAF-arts- ZICHTBAAR LICHT-winter 2020
MAF-arts collectief v.l.n.r. Fred Zomer, Mark van Enk en Jeanine Bartles