GEWEEST: Luca Grimaldi – Just Looking

12 februari tot 5 maart 2018 //

Afgelopen zondag is de tentoonstelling Just Looking van Luca Grimaldi feestelijk geopend in Kunstruimte Het Langhuis. Kenmerkend aan het werk van Luca Grimaldi is de manier waarop hij nieuwe context geeft aan dat wat we elke dag tegenkomen. 

De in Rome geboren Luca Grimaldi (1985) woont in Berlijn en heeft aan het Frank Mohr Instituut zijn kunstopleiding gevolgd. De kunstenaar wil met de nodige humor de kijker uitnodigen tot herwaardering van het alledaagse. Zo krijgen een rij shampooflessen en pakjes vleeswaren de eigenschappen van een landschap of portret. De tentoonstelling 'Just Looking' is tot 11 maart in Het Langhuis te zien. Het Langhuis is dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur geopend.

'Just looking' invites us to interact with multiple images, all of which demand our equal and simultaneous attention. Looking for nothing in particular obliterates any point of focus, rendering every image just as important as the next. Every colour, tone and brushstroke is crucial yet meaningless.
- Luca Grimaldi

Man bekijkt een schilderij