GEWEEST: groepsexpositie Lekker Vies

De expositie Lekker Vies in de Zwolse kunstruimte het Langhuis. De exposanten zijn: Roy RuepertChristin Mussa, Stijn Kapteijns en Anne-Marie Meertens. Zij studeerden aan de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving te Zwolle. Annemiek Smit is curator.

Affiche voor expositie Lekker Vies

Iedereen is welkom bij de opening om 16:00 uur. Tijdens de opening zal Reinout Dijkstra zorgen voor muziek (soul, oldskool hiphop, disco en funk). Hierna is de expositie nog tot en met 28 augustus te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Langhuis. Toegang is gratis.

“Het is mij niet duidelijk waarom een goede vriend van mij rustig drie uur van zijn middag besteedt aan het kijken naar YouTube filmpjes over het uitknijpen van steenpuisten. Of waarom de nieuwe buurman vrijwel direct als ‘vies’ bestempeld werd. We kijken met liefde naar de dingen die we afstotelijk vinden. Of nu ja, liefde. Meer een vreemd soort genot.” Vies kent vele vormen. Deze verschillende vormen hebben Stijn Kapteijns, Christin Mussa, Roy Ruepert en Anne-Marie Meertens onder de loep genomen en verbeeld.