GEWEEST: collectief Umami met CLOSE-UP

We komen er niet meer onderuit. Iedereen wordt altijd en overal in de gaten gehouden. Vaker dan je denkt. Er zijn meer camerabeelden van je dan je ooit kunt achterhalen en de hele wereld heeft toegang tot je persoonlijke gegevens via Facebook.

Het onderwerp van de expositie CLOSE-UP is privacy. Hoe deze geschonden wordt, en hoe we ons hierbij voelen. Dat de mens tegenwoordig steeds minder privacy heeft, wekt nog wel eens vraagtekens op. Het is ongemakkelijk om te weten dat je altijd in de gaten wordt gehouden. Ga je je dan ook anders gedragen? Hoeveel wil je van een ander weten en wat wil je dat een ander van jou weet?

Het onderwerp van de expositie CLOSE-UP is privacy. Hoe deze geschonden wordt, en hoe we ons hierbij voelen.

En; als je alles al van elkaar denkt te weten, wat heb je elkaar dan nog persoonlijk te vertellen?

Het ongemak dat ontstaat bij het nadenken over deze vragen wil UMAMI in hun expositie overbrengen. De drie jonge smaakmakers van dit collectief vragen lef van de toeschouwer om zich in dit ongemak te wringen.

Collectief Umami bestaat uit drie jonge kunstenaars: Michelle Ridderhof, Maaike Lobeek en Nine van Vuren. Met een andere kijk op illustratie verbeelden zij verhalen.

Beleef hun verhaal bij de opening op 7 juni, om 16:00 uur. Hierna is deze expositie te bezoeken tijdens openingstijden van Het Langhuis: woensdag t/m zondag tussen 13u30 en 17 uur.