GEWEEST: Broedplaats Estafette

De Broedplaats Estafette is onderdeel van het jubileumproject ‘Emmanuelshuizen een Gouden Broedplaats’. Op 14 februari 2016 om 16.00 uur wordt de estafette in Het Langhuis geopend. Deze estafette-expositie meet het kunstklimaat in Zwolle. Er is nieuw werk te zien uit zeven kunstbroedplaatsen, zoals DOAS, R10, Bergkloosterweg en de Emmanuelshuizen. Gedurende deze expositie presenteren de broedplaatsen naast beeldend werk ook tal van activiteiten die hun eigen identiteit onderstrepen.

Broedplaats-estafette in Kunstruimte het Langhuis - affiche

In februari 2016 bestaan de Emmanuelshuizen 50 jaar als ateliergebouw. In een publicatie en in een expositie in het Stedelijk Museum Zwolle worden deze 50 jaar belicht. Nog steeds zijn ateliervoorzieningen en vrijplaatsen voor kunst en cultuur onmisbaar voor de stad. Het Langhuis zoomt in op het heden en toont de actualiteit en relevantie van ateliergebouwen en kunstbroedplaatsen in Zwolle anno 2016.

In de Estafette-expositie presenteren 7 Zwolse kunstbroedplaatsen zich, 7 weken lang. De Emmanuelshuizen bijten het spits af en presenteren hun [nog] niet-gerealiseerde kunstprojecten. Het is een actief en poëtisch onderzoek die de bezoeker door zijn of haar eigen verbeelding kan realiseren. Met exposities en activiteiten brengen de verschillende broedplaatsen hun uniciteit en specifieke bindende kracht naar voren. 

Data:

zo 14 t/m zo 21 febr.: Emmanuelshuizen   

do 25 t/m zo 28 febr.: R10

do 3 t/m zo 6 maart: Bergkloosterweg 

do 10 t/m zo 13 maart: Koewegje

do 17 t/m zo 20 maart: Doas

do 24 t/m 27 maart: Curieweg

do 31 maart t/m 3 april: Cyclamenstraat