GEWEEST: Doris Jongerius & Remy van Zandbergen

Van 8 april t/m 6 mei is in Het Langhuis de dubbeltentoonstelling van fotograaf Doris Jongerius en kunstenaar Remy van Zandbergen (animatie) te zien. De tentoonstelling werd op 8 april om 16.00 uur in Kunstruimte Het Langhuis geopend. In de duotentoonstelling neemt Jongerius ons mee naar de wereld achter palmolieplantages. Van Zandbergen maakt verborgen processen achter alledaagse dingen inzichtelijk.

We zijn open van ma t/m zo tussen 13.30 en 17.00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Banner voor event Remy en Doris

Doris Jongerius

Tijdens een reis door Indonesië ontstond bij Doris Jongerius (1991, Utrecht) de interesse voor palmolie. Ze zag de grote impact van plantages op het landschap en de biodiversiteit. Bij terugkomst begon Jongerius zich er verder in te verdiepen. Ze deed o.a onderzoek naar de omvang van de plantages. Ook ontdekte ze grote verschillen tussen grote bedrijven en de zogenaamde smallholders. Bij de grote bedrijven werd ze op afstand gehouden terwijl de smallholders juist trots waren om hun plantages te laten zien. De foto’s die Jongerius over de wereld van de palmolie maakte zoomen in op de alledaagse werkelijkheid. Met haar publicatie hoopt de fotograaf een bijdrage te leveren aan de discussie over de palmolie industrie en het belang van een transformatie naar een duurzamere productie van het groene goud.

Remy van Zandbergen

Remy van Zandbergen (1985, Leeuwarden) studeerde aan de Docentenopleiding ‘Beeldende Kunst en Vormgeving’ in Leeuwarden en aan de Design Academy te Eindhoven. In 2014 studeerde hij af met zijn stop-motion installatie ‘De Zeefdrukkerij’.
Sindsdien heeft Remy zijn eigen studio opgebouwd op Sectie C in Eindhoven. Binnen deze studio wordt gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van producten en concepten. Remy’s werk kan vaak in verband worden gebracht met spelen en speelgoed. Door middel van stop-motion brengt hij zelfgecreëerde speelgoedwerelden tot leven. In zijn video’s worden de verborgen processen die ten grondslag liggen aan de productie van alledaagse dingen inzichtelijk. In het Langhuis krijgt de toeschouwer een beeld van het proces achter Remy’s nieuwste animatie project.