GEWEEST: Buitengewoon

Twaalf Zwollenaren in beelden, vormen, geuren en kleuren. Van ridder tot slagwerker, van rekenmeester tot verzetsstrijder, van schilder tot voetballer, van beschermvrouwe tot voorvrouw, van medicus tot minnaar, van slaaf tot fabrikant.Twaalf jonge, hedendaagse kunstenaars zijn in de huid van deze buitengewone figuren gekropen. Zij portretteren hen op eigen wijze in de context van documenten en materialen.
Als bezoeker van deze tentoonstelling start je met een zelfscan. Op welke van de twaalf buitengewone Zwollenaren lijk jij het meest of het minst?Buitengewoon Zwolle is te zien van 3 tot en met 24 september 2017 in het Goudsteegkwartier. Deze tentoonstelling maakt ook deel uit van de Zwolse Kunstroute tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september met als thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.Gastcurator:
Wim Coster (historicus en schrijver)

Deelnemende kunstenaars:
Ilke van Deventer, Daniël Douglas, Isabelle Griffioen, Anna Kindt, Lars van Wieren, Esther Máire, Elise Marcus, Nina Schouten, Machiel van Stokkum, Sophie Wartenbergh e.a.Geurreconstructies:
Caro Verbeek en iScent

Met dank aan:
Historisch Centrum Overijssel