ARTIST WALK //  JULES VAN HULST // 22.12.2023 // 20:00 UUR

Vrijdagavond 22 december organiseren wij de Artist Walk. Op de kortste dag van het jaar naar aanleiding van een expositie over licht. We beginnen bij het Langhuis om 20:00 met een heerlijk warm drankje. Daarna rond 20:30 lopen we gezamenlijk naar het Menistenbrughuisje, waar het tweede deel van het werk van Jules van Hulst te zien is.

Deze ‘walk’ stelt je in de gelegenheid om, in gesprek met de kunstenaar, de twee complementaire werken te bezoeken waar deze expositie uit bestaat: het werk Eender/Ander en het werk Tawa’s Oog. Beide zijn doorlopende video-installaties.

Speciaal voor het Langhuis maakte de Zwolse kunstenaar het project De Eender en Ander dan Anders. Het werk is te zien door de ramen van Het Langhuis. Daarnaast zijn ook ramen van het Menistenbrughuisje (vlak bij de Watertoren) onderdeel van het project. Het werk is vanaf 3 december 2023 tussen 19:00 en 22:00 uur in het voorbijgaan vanaf de weg te bekijken. 

Van Hulst: “Dit werk bevindt zich achter glas. Achter 4 ramen waar licht uit komt. Dat licht dient zich aan als een visioen: glashelder maar toch gefragmenteerd. Wat kan je zien en wat zie je niet? Zoals de zon die te fel is om in te kijken, terwijl haar reflectie op het water zacht kan zijn. Een lichtbron en haar reflectie zijn hetzelfde maar ook anders. Net als bij een oogspiegel: je kijkt er doorheen maar ook erin.”

Locatie 1: Kunstruimte Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle
Locatie 2: Wachtershuis Menistenbrug, Zwolle
Expositie: De Eender en Ander dan Anders
Periode: 3 december 2023 t/m 9 januari 2024
Tijden: dagelijks van 19:00 tot 22:00 uur

www.julesvanhulst.com