LANGHUIS ZOEKT// Voorzitter bestuur

Kunstruimte het Langhuis zoekt //een voorzitter bestuur (vacature voor een onbezoldigde functie).

Al 45 jaar biedt het Langhuis een onafhankelijk podium voor actuele kunst in Zwolle. In de komende jaren bouwen we verder aan de kwaliteit van de programmering en de organisatie. De basis daarvoor legden we vast in een nieuw meerjarenbeleidsplan: Blik Verruimend. We zoeken een bestuursvoorzitter die het bestuur scherp houdt om de ambities uit dit plan te realiseren.

We werken momenteel met circa 10 vrijwilligers en het Bestuur van het Langhuis bestaat uit 4 leden.

Als Voorzitter van het Bestuur ben je verantwoordelijk voor het leiden van vergaderingen, samen met het bestuur vormgeven aan ons beleid en de effectieve uitvoering van onze missie en visie. Je hebt een belangrijke verbindende functie binnen het Bestuur en tussen Bestuur en medewerkers.

Je bent een verbinder met oog voor zowel het organisatorische als het kunstzinnige en persoonlijke en zorgt ervoor dat de kennis en kunde die in het Bestuur en bij de medewerkers aanwezig is, goed wordt benut voor de doelstellingen van kunstruimte het Langhuis.

Je geeft leiding aan de professionalisering en bijbehorende uitdagingen van de kunstruimte en de exploitatieplannen en organisatieveranderingen die daarmee gepaard gaan. Je vertegenwoordigt het Langhuis bij belangrijke evenementen, bijeenkomsten en media-aangelegenheden. Je bent onze culturele spin in het Zwolse en regionale web.

Wie zoeken we?

Functie-eisen

  1. Aantoonbare bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in een maatschappelijke organisatie
  2. Sterk leiderschap en strategisch denkvermogen
  3. Uitstekende communicatieve vaardigheden
  4. Kennis van of affiniteit met kunst en cultuur
  5. Organisatorische vaardigheden en kennis van financiƫle zaken

Het Bestuur komt circa 6 keer per jaar bijeen. Het betreft een onbezoldigde functie. Bestuursleden kunnen wel aanspraak maken op vergoeding van reis- en overige onkosten.

Interesse?

GeĆÆnteresseerden kunnen een beknopte motivatie met CV via info@langhuis.nl sturen aan Ellie Verduijn, secretaris van het bestuur.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Ellie Verduijn via info@langhuis.nl