Vacature // suppoosten

Kunstruimte het Langhuis zoekt nieuwe suppoosten

Al 45 jaar biedt het Langhuis een plek voor actuele kunst in Zwolle. Voor onze tentoonstellingen zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die gastheer/vrouw willen zijn. Op zaterdag- of zondagmiddagen ontvang je de bezoekers hartelijk, biedt hen eventueel koffie en thee aan en vertelt hen op verzoek over de kunst die op dat moment te zien is.

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste Zwollenaren die zich graag inzetten voor kunst, cultuur en het openstellen van het monumentale Langhuis. Je weet bezoekers op hun gemak te stellen, je bent betrouwbaar en het lijkt je leuk om je te verdiepen in de verschillende tentoonstellingen. Onze openingstijden zijn meestal in het weekend: je bent daarom beschikbaar op minimaal één zaterdag of zondag per maand van 13.00 tot 17.00 uur.

Waarom het Langhuis?

Als suppoost bij het Langhuis krijg je een uniek kijkje in het werkproces van kunstenaars en een expositieruimte. Daarnaast ben je welkom tijdens previews van nieuwe tentoonstellingen en zorgen we voor gezamenlijke activiteiten voor de vrijwilligers. Als blijk van waardering krijgen suppoosten een beperkte vrijwilligersvergoeding van €15,- per middag dat zij suppoost zijn.

 

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen aan onze secretaris Ellie Verduijn via info@langhuis.nl. Daarna plannen we een kennismakingsgesprek in.