Vacature Medewerker Communicatie en Pr

Voor Kunstruimte Het Langhuis in Zwolle zijn wij per direct op zoek naar een medewerker communicatie en pr. Heb jij hart voor kunst en heb je zin in een betekenisvolle maatschappelijke uitdaging naast je regulier werkzaamheden? Wil je ervaring opdoen of juist je ervaring delen in de culturele sector op 1 van de oudste plekken in Zwolle? Neem dan nu contact op!

Functie
Kunstruimte Het Langhuis kent ongeveer 30 vrijwillige medewerkers verdeeld over een aantal commissies. Binnen de commissie Communicatie en Pr is er nu ruimte voor extra medewerkers. Op dit moment bestaat de commissie uit 4 medewerkers en we zijn op zoek naar meerdere nieuwe medewerkers die graag de handen uit de mouwen steken.

Je helpt mee om Kunstruimte Het Langhuis zowel in als ver buiten Zwolle op de kaart te zetten. In een klein team denk en werk je mee aan de algemene en de projectmatige strategieën om mensen bij Het Langhuis te betrekken.
Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het meeschrijven van de communicatieplannen, het onderhouden van sociale mediakanalen, het schrijven van persberichten en nieuwsbrieven, en het bedenken, ontwikkelen, en uitvoeren van leuke, effectieve communicatie-uitingen.

Profiel
 Je hebt behoefte aan maatschappelijke zingeving naast je reguliere werkzaamheden
 Je voelt je aangetrokken tot de kunstwereld en hebt affiniteit met hedendaagse kunst
 Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
 Je bent een creatief denker
 Je kunt goed organiseren
 De omvang is ongeveer 4 tot 8 uur in de week (inclusief vergaderingen en andere relevante bijeenkomsten).

Aanbod
 Je werkt samen in een klein, gezellig en gemotiveerd team waar veel ruimte is voor inspraak
 Je doet ervaring en kennis op in de culturele sector waarbij er veel mogelijkheden zijn tot netwerken
 Je levert een bijdrage aan het kunstklimaat van Zwolle en de regio en helpt bij de ondersteuning en ontwikkeling van (jonge) kunstenaars.

De organisatie
Kunstruimte Het Langhuis is een expositie- en werkruimte voor hedendaagse beeldende kunst en is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het oudste gedeelte van de binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door organiseert Het Langhuis unieke tentoonstellingen en activiteiten.
Kunstruimte Het Langhuis biedt (beginnend) kunstenaars een podium en stimuleert hen zich verder te ontwikkelen. Naast jong talent biedt Het Langhuis ook ruimte voor de meer bekende (inter)nationale kunstenaars. Sinds 1 januari 2015 is Kunstcentrum Het Langhuis financieel onafhankelijk en bovendien is ze sinds april 2017 aangesteld als beheerder van het gemeentelijke Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie.

Contact
Voor meer informatie of om te solliciteren:
Max Lunsing, tel: 06-20348522 of mail je cv met een korte motivatiebrief naar max@langhuis.nl.