Vacature Medewerker Activiteiten Commissie

Kunstruimte Het Langhuis in Zwolle is op zoek naar een Activiteiten Medewerker. Heb jij hart voor kunst en heb je zin in een betekenisvolle maatschappelijke uitdaging naast je reguliere baan? Wil jij ervaring opdoen in de culturele sector op één van de oudste plekken in Zwolle? Bel of mail me direct!

Functie
Kunstruimte Het Langhuis kent ongeveer 30 medewerkers verdeeld over een aantal werkgroepen. Binnen de werkgroep Activiteiten is er vanwege het grote aantal projecten, ruimte voor een extra Medewerker Activiteiten. Het team bestaat nu uit vier medewerkers.
Je helpt mee om Het Langhuis binnen en buiten Zwolle op de kaart te zetten. In een klein team denk en werk je mee aan de algemene en de op elke tentoonstelling gerichte activiteiten strategieën.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedenken en organiseren van activiteiten rond tentoonstellingen zoals: workshops, documentaires, lezingen, concerten, verhuur van de ruimte, etc..
Sinds 1 januari 2015 is er een extra belangrijke taak ontstaan: het bedenken en ontwikkelen van activiteiten, partnerships, sponsoring, etc., gerelateerd aan de beleidsdoelstellingen, die tot doel hebben het voortbestaan van Kunstcentrum Het Langhuis financieel te garanderen.  Als voorbeeld zijn we op dit moment bezig met de ontwikkeling van terugkerende filmavonden en de TofLof dancefeesten.

Profiel

  • Je hebt behoefte aan maatschappelijke zingeving naast je reguliere baan.
  • Je voelt je aangetrokken tot de kunstwereld.
  • In bezit van goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent een creatief denker en je kunt goed regelen en organiseren.
  • Tijdsduur: investering gemiddeld 0,5 dag per week, inclusief het bijwonen van de vergaderingen (op dit moment 1 x per 3 weken) en andere relevante bijeenkomsten. Tijd is veelal zelf in te delen.

Aanbod

  • Samenwerken in een gemotiveerd team.
  • Ervaring opdoen in de culturele sector.
  • Je kunt een bijdrage leveren aan het kunstklimaat in Zwolle en de regio en
  • Je helpt mee om jong kunsttalent uit heel Nederland een springplank te bieden.

De organisatie
Het Langhuis is een expositie- en werkruimte voor hedendaagse beeldende kunst. Het is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het oudste gedeelte van de binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd.
Kunstruimte Het Langhuis geeft kunstenaars een podium en stimuleert hen zich verder te
ontwikkelen. Voor deze kunstenaars is Het Langhuis een springplank naar een carrière als gevestigd kunstenaar. Naast jong talent is er ook ruimte voor de meer bekende (inter)nationale kunstenaars.

Sinds 1 januari 2015 is Kunstcentrum Het Langhuis financieel onafhankelijk en bovendien zijn we sinds april 2017 aangesteld als beheerder van het gemeentelijke Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie.

Contact
Voor meer informatie of om te solliciteren:
Max Lunsing, tel: 06-20348522 of mail je cv met een korte motivatiebrief naar max@langhuis.nl.