OPEN CALL: Kunstruimte het Langhuis start Student in Residence

Het Langhuis stelt haar kunstruimte beschikbaar voor een artist-in-residence. We zoeken een academie-student die deze ruimte benut in aanloop naar de Finals. De eindexamenstudent kan 2 maanden lang gebruik maken van het Langhuis. Een waardevolle invulling van de kunstruimte, nu publieksactiviteiten in verband met COVID-19-maatregelen onzeker zijn.

Wat houdt de residentie in?

  1. Wij geven je van 5 april tot en met 6 juni 2021 de sleutel. Kunstruimte het Langhuis in het centrum van Zwolle wordt tijdelijk jouw gebouw! Je kunt onze ruimte bijvoorbeeld gebruiken als atelier of repetitieruimte.
  2. Digitaal of in het echt: we bekijken samen hoe we jouw werk of performance tijdens de residentie bij het publiek onder de aandacht kunnen brengen.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

  1. Je woont of studeert in Zwolle. Dit in verband met mogelijke COVID-19-maatregelen en het beperken van reisbewegingen.
  2. Je doet dit collegejaar eindexamen aan een kunstacademie of conservatorium

Hoe kom je in aanmerking?

Schrijf een korte motivatie waarom je onze ruimte goed kan gebruiken en geef ons een beschrijving van je eindexamenproject. Stuur dit uiterlijk 1 maart 2021 naar residentie@langhuis.nl. o.v.v. Student in Residence+ je naam + je afstudeerrichting. Ook voor vragen over de residentie kan je mailen naar dit adres.

Wat zijn de deadlines?

Deadline inschrijving:                                 1 maart, 17.00 uur

Beoordeling door selectiecommissie:      9 maart

Residentie                                                      5 april t/m juni

Maak kennis met de kunstruimte