GEWEEST: Unlocked/Reconnected ‘WOW NOBODY CARES!!!’

Met Unlocked/Reconnected viert Kunstruimte het Langhuis dat het weer toegankelijk is voor publiek!

Dankzij de coronacrisis heeft het begrip thuis een bijzondere lading gekregen. Wat is ‘thuis’ in Kunst van Timo: Wow nobody cares!!!een tijd van een pandemie? De tentoonstelling Unlocked/Reconnected wil verschillende noties van de begrippen ‘huis’ en ‘thuis’ inzichtelijk maken. Het is een project dat de meest uiteenlopende ‘huizen voor de kunst’ met elkaar verbindt: musea, presentatie-instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfcollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit, de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is. Het Langhuis doet hier aan mee met het werk van kunstenaar Timo van Grinsven getiteld ‘WOW NOBODY CARES!!! (2017)’

Met Unlocked/Reconnected vieren wij dat we de deuren weer mogen openen voor publiek.

Unlocked/Reconnected

Unlocked/Reconnected strekt zich uit over een grote hoeveelheid locaties, die elk één werk naar eigen keuze presenteren – of het nu een schilderij, een sculptuur, een performance of een video-installatie is. Het Langhuis is een van deze locaties. De keuze voor het werk van Timo van Grinsven heeft alles te maken met een naderende expositie die door Timo en Jonathan van Doornum samengesteld gaat worden in het Langhuis. “Wij vonden het leuk om een van deze kunstenaars vast een beetje uit te lichten.”

Meer over Unlocked/Reconnected kunt u hier lezen.

Timo van Grinsven

“Timo van Grinsven: “Crazy times call for lovely actions! After giving away free birdhouses to birds I saw a dear colleague of mine selling super nice works for a super nice price! For the love of Art I’m copying the idea and doing the same. I will take part in the #artistsupportpledge. Meaning that when I sell eight works I will buy a work from another artist. In this way artists are supported by other artists in difficult times. Bekijk hier het werk van Timo.

Vanuit Kunstruimte het Langhuis willen we deze actie van Van Grinsven ondersteunen in deze ook voor kunstenaars onzekere tijden. De tekst op het werk spiegelt in zijn uitroep om betrokkenheid een wereld in crisis.

Meer lezen over Kunstenaar Timo van Grinsven doet u hier.

Straks is het werk te zien op de site van Unlocked/Reconnected. Wilt u het Langhuis bezoeken? Bekijk onze openingstijden en ons Corona beleid. Reserveer van te voren voor uw bezoek.