Kunstruimte Het Langhuis heeft de Artpitch 2020 in de wacht gesleept

Op 22 september vond de tweede editie van de ArtPitch038 plaats in de Stadkamer. Onze inzending Plankton – een expositie van Herbert Alfonso – is gehonoreerd door de aanwezige jury.

In totaal waren er zestig gegadigden en 72.000 euro te verdelen over 15 projecten. Dennis van Tilburg (expositiecommissie Langhuis) heeft deze avond gepitcht en Herbert Alfonso (filmmaker, beeldend kunstenaar) heeft een prachtige trailer laten zien. Samen hebben ze de handen op elkaar gekregen voor de uitvoer van dit project.

Plankton zal in 2021 gestalte krijgen in onze kunstruimte. Herbert keert zichzelf binnenstebuiten en trakteert het publiek straks een unieke kijk op zijn blik naar binnen en op de wereld. Om Herbert zelf te citeren:
“De tijd is eindelijk aangebroken om mijn binnenwereld te delen met de buitenwereld”

Herbert Alfonso

Herbert Alfonso is Zwolse filmmaker, fotograaf, grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar en poëet. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Was beeldmaker voor Zwolse hiphopformatie De Fakkelbrigade en collectief De Fakkelteitgroep. Voor de documentaire Blues & Blessings volgde hij met zijn camera 6 jaar lang Typhoon.

Herbert toonde eerder werk bij  Museum de Fundatie en werkt samen met Eastpack, Adidas, Reebok en verschillende kunstenaars en artiesten.

Plankton

Deze nieuwe expo draagt bij aan de ontwikkeling en professionele carrière van de Zwolse kunstenaar Herbert Alfonso. Alfonso heeft bewezen aan een breed en divers publiek hoogstaand werk te kunnen presenteren. De tentoonstelling in het Langhuis draagt zo bij aan een hoogwaardig artistiek klimaat in Zwolle, aan verbinding tussen diverse kunstdisciplines, en aan het betrekken van een nieuw, onderzoekend en nieuwsgierig publiek.

Dennis van Tlburg (expositiecommissie Langhuis) en Herbert Alfonso na afloop van het evenement