KUNST VOOR DE HERSENSTICHTING // 27.01.24 – 28.01.24

Kunst voor de Hersenstichting

Tijdens de Hersenstichting collecteweek 2023 in de Zwolse wijk Assendorp zijn QR-borden gebruikt. Na de collecte waren deze borden overbodig. Toenmalig coördinator van de Hersenstichting collecteweek Dorothea van Gaalen kon, toen ze hoorde dat de QR-borden niet meer gebruikt zouden worden, het niet over haar hart verkrijgen om ze weg te gooien. Zo is zij op het idee gekomen om de QR-borden te recyclen.
Dorothea gelooft in de kracht van kunst. Dat was de reden dat zij kunstenaars gevraagd heeft de QR-borden als basis voor een kunstwerk te gebruiken. Dat is gelukt. De QR-borden hebben een nieuwe eigenaar gekregen!

QR-borden~ plankje
De ene keer wordt er gesproken over QR-borden en de andere keer over “plankje”. Verwarring hierover nemen wij graag weg. Na het in gebruik nemen van de QR-borden werden ze onder de collectanten al snel “plankje” genoemd. Dat komt door de gelijkenis met snijplanken, zoals wij die vaak in de keuken gebruiken.

Deelnemen de kunstenaars
Onder de naam “ Kunst voor de Hersenstichting” hebben de volgende kunstenaars het “plankje” gebruiken als basis voor een kunstwerk: Tali Farchi, Sigrid Spier, Erica Hyatt, Aleks Deurlo, Joepe Bos, Willy van der Beek, Silliesleer, Agnes Groot Koerkamp, Lenneke Saraber, Steef Wildenbeest, Rodrigo Maori, Sytse van der Zee, Aly Huisman, Jolanda Doornbos, Erik Schulte, Atelier Blikvangers, Joost Bos, Eline Achterhuis, Vrolijke Famkes, Erica Hadjidakis, Stephanie Jansen, Carla Klein Goldewijk, Marjolein Verbruggen, Jos Mulder, Marcel Sjoers, Bauke Vermaas

Het is een hele diverse groep van 26 kunstenaars! Een aantal kunstenaars wilden graag 2 i.p.v. 1 plankje, vandaar 26 kunstenaars en 30 plankjes.

Verkoop- expositie Kunst voor de Hersenstichting
Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 worden de werken tussen 10.00 – 17.00 uur geëxposeerd tijdens een verkoop-expositie in Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle.
De prijs van een kunstwerk is € 200,-. Hiervan is € 100,00 euro voor de Hersenstichting + € 100,00 euro voor de kunstenaar i.v.m. gemaakte kosten.

Tekenworkshop
Voor de liefhebber organiseert kunstenaar Jos Mulder op beide dagen tussen 13.00 – 14.00 uur de (gratis) tekenworkshop “Zen, Zien en Tekenen”. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@josmulder.com

Poster en flyer Kunst voor de Hersenstichting
Speciale dank gaat uit naar Sigrid Spier en Aleks Deurlo die de prachtige poster en flyer voor “ Kunst voor de Hersenstichting” gemaakt hebben.

Organisator Dorothea van Gaalen
Als logopedist werk ik al jaren met mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Iedere keer raakt het mij om te zien hoe een hersenziekte een leven volledig op z’n kop kan zetten en realiseer ik mij dat gezonde hersenen niet vanzelfsprekend zijn. Daarom zet ik mij in voor de Hersenstichting!

Kortom het wordt een geweldig weekend met de insteek om 30 x 100,00 = 3000,00 euro voor de Hersenstichting op te halen!

Graag tot ziens!