Het Langhuis gaat zich zelf te buiten op 5 mei

Kunstruimte Het Langhuis presenteert ‘CARTE BLANCHE’ op het 5 mei festival terrein in Zwolle

Carte Blanche is een initiatief van Philippine Greeve

carte-blanche-5meifestival-kunstruimte-langhuis-gaat-zich-zelf-te-buiten

Kunstruimte Het Langhuis presenteert ‘CARTE BLANCHE’ op het 5 mei festival terrein in Zwolle

Bij Carte Blanche draait het om bewustwording rondom jouw identiteit. Voor een groot deel wordt onze identiteit gevormd door de buitenwereld. Carte Blanche geeft het publiek tijdens het 5 mei festival de kans om zijn of haar identiteit zelf opnieuw vorm te geven.

Pak die vrijheid! Leg normen, waarden en andere restricties naast je neer en treed binnen in een wereld waar absolute vrijheid heerst. Jouw wereld.

Kunstenares Philippine nodigt het publiek uit om durf te tonen, creatief te zijn en te spelen en te flirten met de buitenwereld. In Philippine haar eigen woorden “Creëer jouw eigen masker, hervorm jouw identiteit. Wees je bewust van het feit dat een identiteit nooit vaststaat en blijvend is” .

Kom langs bij Carte Blanche en laat je inspireren. Leer op een andere manier kijken naar jezelf en anderen. En wees daarin net als Carte Blanche oordeelvrij.

Workshop
Vanzelfsprekend kan en mag alles in de workshopruimte. De workshops ‘masker maken‘ zijn geïnspireerd op Epitome van Nick Cave. Die met zijn werk uit tweedehandse tapijten en andere kringloop-vondsten de meest bijzondere kostuums weet te creëren. Bij Carte Blanche zijn wij “de kringloopwinkel” voor mensen die bij ons hun identiteit opnieuw komen vormgeven. De Carte Blanche maskers zijn gemaakt van verschillende soorten, vaak hergebruikte, stoffen en materialen.

Wat is Carte Blanche volgens Carte Blanche

Carte Blanche wil bewustwording creëren rondom identiteitsvorming. Laten zien dat een identiteit niet blijvend is en dat je van een zogenaamd al gevormde identiteit kunt afstappen. Niet alleen omdat je identiteit vanzelf constant verandering ondergaat, maar juist ook omdat je zelf de vrijheid hebt om deze vorm te geven.
Carte Blanche gaat over de vrijheid van het kunnen invullen en vormgeven van jouw identiteit tegenover een zogenaamd al gevormde blijvende identiteit.

Carte Blanche geeft mensen de ruimte en vrijheid om hun identiteit vorm te geven zoals zij dat willen. Er zijn geen regels. Carte Blanche oordeelt niet, hecht niet aan maatschappelijke normen en waarden en is vrij van restricties.

Waar: Bevrijdingsfesival Overijssel, Wereldpavilioen, Park Weezenlanden

Wanneer: 5 mei

https://bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/cms/index.php/programma/wereldpaviljoen/909-pop-up-museum-langhuis