GEWEEST: Hannah van Binsbergen en Danibal

Poëzieroute met dichter Hannah van Binsbergen en monderharpspeler Danibal

De Langhuis Sessies; een terugkerend evenement waarbij live muziek en poëzie een unieke combinatie vormen. Een muzikant en een schrijver creëren een intieme setting bij Waanders In de Broeren en gaan daarna via een wandelroute naar Het Langhuis. Op de twee locaties en tijdens de wandelroute klinken gedichten en muziek. Op zondag 7 mei 15:00 treden dichter Hannah van Binsbergen en Danibal op bij Waanders In de Broeren en via een verrassende route eindigt het optreden in kunstruimte Het Langhuis.
Hannah van Binsbergen is dichter. In 2016 kwam haar debuut Kwaad Gesternte uit, waarmee ze de VSB-poëzieprijs 2017 en de Herman de Conickprijs voor beste debuut won. Kwaad Gesternte is een bundel waarin de nachtzijde van het bestaan wordt bezongen uit de kelen van uiteenlopende figuren; van Gorter tot Debord, van Sint Franciscus tot de duivelin Sylvia W. Een politiek geladen bundel, maar ook een bundel waarin elk gedicht een liefdesgedicht is. Momenteel werkt HvB aan een hoorspel voor VPRO radio.
“Zij is zich bewust van het feit dat iedereen veel van ons weet middels alle hippe media en nu kent ook de lezer de dichter, haar woede en wrok en morbide fantasieën.”
– Remco Ekkers over Hannah van Binsbergen
Danibal duikt in de wereld van de boventonen en toont zich een ware meester op de mondharp. Zijn stemimprovisaties worden gekenmerkt door keelzang, klankpoëzie, jodelen en een vleugje human beatbox, ondersteund door live loops.
“En hoppa, verder gaat het met een hilarisch optreden van Danibal, specialist met de mondharp en brenger van akoestische soundscapes. Ongelofelijk wat hij laat horen, met ‘slechts’ zijn mond als klankkast, een enorme range mondharpjes en een heuse mondharmonica. De zaal gaat plat. Een ongekend groot artiest op het kleine podium van De Kargadoor.”
— Maurice Hengeveld Cafestival, 8 januari 2011