GEWEEST: Leather Film Asbest

Van 2 april tot en met 6 mei 2011 vindt de tentoonstelling Leather Film Asbest plaats in het Langhuis. Met werken van Jens Brouwers en Sanne Klijs.

Sanne Klijs (1986) maakt videowerken waarin zij de toeschouwer wil raken. Klijs schetst confronterende scenario’s, die gemengde gevoelens van ongemak en verwarring, herkenning, spanning en onrust opwekken.

‘Within this exhibition I explore the juxtaposition of overwhelming emotion in videos and intriguing, introverted drawings. These two mediums are intertwined in various ways. The work contains both domestic and romantic imagery, the tone one of exaggeration. An expression of bluntness and banality is of great importance, providing a link  to the underlying irony present in the sweetness and romance.’

Sanne Klijs is in 2010 aan het Frank Mohr Instituut (Masters) in Groningen afgestudeerd.

Het werk van Jens Brouwers (1971) hangt sterk samen met specifieke situaties in de openbare ruimte, waarbij de toeschouwer met zichzelf geconfronteerd wordt. Door er tijdelijke ingrepen aan te brengen onderzoekt Brouwers de gedragingen van het publiek. Hij houdt daarbij het publiek nauwlettend in de gaten. Centraal in zijn werk is de vraag: wat is een publiek, en in hoeverre is een publiek te manipuleren, of zelfs te maken?

Jens Brouwers is in 2010 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht afgestudeerd.