GEWEEST: De Ellenlange Maand

Op 13 januari 2013 opent in kunstruimte het Langhuis de jaarlijkse expositie 1+1=3. Hierin werken drie kunstenaarscollectieven samen aan interdisciplinaire werken. Dit jaar is het thema: DE ELLENLANGE MAAND. 

Ieder collectief geeft hiervan zijn eigen interpretatie. FABRIEKFANATIEK richt zich op het treurende, eenzame beeldje in de vensterbank, Avierkoerier portretteert Ellen Lange en Park Pardon neemt de letter L als uitgangspunt. 

FABRIEKFANATIEK

Sinds hun afstuderen aan de kunstacademie in Zwolle vormen Anouk Ankone en Melle Mijnhardt samen FABRIEKFANATIEK. In hun illustraties maakt het collectief contact met het publiek, zoekt confrontatie op en daagt het publiek uit om actief mee te doen in het werk. De kunstenaars stellen in hun werk vragen, waarop gereageerd mag worden. 

AvierKoerier

AvierKoerier is een tekencollectief met daarin Chiel ten Bokkel, Anika Franke, Anja Tubben en Marieke Heida. De enige grens die dit collectief zichzelf oplegt, is het formaat van een A4-tje. Het belangrijkste deel van hun werk bestaat uit het maken van portretten in vele vormen, van ingewikkeld grafisch ontwerp tot live getekend. Elke kunstenaar werkt in zijn eigen stijl en met zijn eigen materiaal.

Park Pardon 

Park Pardon is een samenwerking tussen Bloeme van Bon en Geran Knol. Zij houden zich bezig met illustreren in de breedste zin van het woord. Zo creëren ze hun eigen wereld door het maken van onder andere boeken en 3D-objecten. Het werk van deze kunstenaars is te herkennen aan een veelal naïeve en vervreemdende beeldtaal.