GEWEEST: Club Zienema cultfilm night @ Het Langhuis – voorlopig afgelast

Door omstandigheden is Club Zienema voorlopig afgelast. We gaan ons best doen om het evenement in het najaar plaats te laten vinden!

Club Zienema heeft haar 3e members-only cultfilmclubnight. Het is een initiatief van Tosca v/d Braak en Marit Otto. Voorheen werden de clubavonden in de ‘tot cult status verheven’ kelder van DOAS gehouden. Maar die locatie is niet meer. Jammer. Maar er is een nieuwe locatie en partner in crime: Kunstruimte Het Langhuis. 

Kies jouw favo cultfilm uit onze top 3, de meeste stemmen gelden. De gekozen film zal pas bekend gemaakt worden op de filmavond zelf!

De eerstvolgende cultfilmavond vindt plaats op zondag 15 juli:
Zaal open vanaf // 20:00 uur
Film start om // 20:30 uur

Na afloop van de film is er een hapje, een drankje en voor de liefhebber heupjes los met Sister Feelgood (& friends.)

Hoe kan ik me aanmelden?

Entree: 7,50 euro
Bestel je kaartje @ Tosca van der Braak: toscavdbraak@hotmail.com

Na ontvangt van betaling ontvang je je genummerde digitale kaartje. Dit kaartje kan je geprint of digitaal meenemen als entree bewijs. Max 40 kaarten beschikbaar! Bij de bestelling van je kaartje kan je gelijk je favoriete film uit onze preselectie doorgeven.

Club Zienema top 3:

Being John Malkovich, Spike Jonze

Being John Malkovich is een Amerikaanse film uit 1999, geschreven door Charlie Kaufman en geregisseerd door Spike Jonze. 

Being John Malkovich verhaalt over een uitgerangeerde poppenspeler (John Cusack) die bij toeval een gang ontdekt die uitkomt in het hoofd van Malkovich. Vrienden en geliefden volgen hem en de existentialistische warboel is compleet wanneer de verschillende ‘innerlijken’ van Malkovich met elkaar op de loop gaan. De fortuinlijke samenwerking tussen regisseur Jonze en scenarist Kaufman resulteerde in 2002 in Adaptation., een soortgelijk existentieel doolhof over een neurotische scenarist en diens gladde tweelingbroer.

Ober, Alex van Warmendam

Ober is een Nederlandse zwarte-komediefilm uit 2006, geregisseerd en geschreven door Alex van Warmerdam. Het vertelt het verhaal van een ober die in zijn leven door allerlei zaken wordt getergd. 

Een ober, gespeeld door Alex van Warmerdam zelf, heeft een leven dat je niemand toewenst: een doodzieke vrouw, klanten en buren die hem terroriseren en een buitenechtelijke relatie die zo treurig is als een ingedut huwelijk. Als hij er genoeg van heeft, wendt hij zich tot de schrijver (en zijn vriendin) in wiens verhaal hij de hoofdrol speelt. Alles is mogelijk in Van Warmerdams film. Dat is tegelijk de kracht en de zwakte. Het biedt ruimte aan een reeks grappen en grollen die herinneren aan Van Warmerdams beste werk, maar de constructie heeft ook iets vrijblijvends.

U Turn, Oliver Stone

U Turn is a 1997 American neo-western neo-noir crime thriller film directed by Oliver Stone, and based on the book Stray Dogs by John Ridley. 

‘Maffia-knecht Bobby Cooper (Penn) strandt op weg naar het betalen van een enorme schuld in het woestijngehucht Superior. Hier begint een neo-film noir-klucht die lijkt op Red Rock West van John Dahl. Bobby krijgt opdracht van bruut Jake (Nolte) om zijn jonge vrouw Grace (Lopez) te vermoorden, maar Grace weet met haar charme de opdracht honderdtachtig graden te draaien. U Turn is vooral indrukwekkend door de grote namen-cast en de talloze trucjes die cameraman Robert Richardson (JFK) gebruikt om de film als een mescaline-trip vorm te geven. Als er een thema in de bizarheid zit, is het toch weer maatschappij-cynisch, Stone-achtig: ‘A man with no ethics is a free man’, stelt Jake.’

Club Zienema is een initiatief van Tosca van de Braak en Marit Otto. Kunstruimte Langhuis is gastheer en mede -initiatiefnemer vanaf heden.

Noot: Dit is ook gelijk een pilot op deze locatie we zouden het op prijs stellen als je de avond zelf een review geeft zodat wij ons daarna kunnen beraden of we het voort zetten in deze vorm of niet.