Bestuur van Kunstruimte het Langhuis  verbaasd over publicatie van ex voorzitter

Afgelopen zaterdag stond er een publicatie van ex Langhuis voorzitter Paul van der Ham in de stentor . “Voorzitter opkrabbelende galerie Het Langhuis in Zwolle stopt”, kopt het artikel.

Het bestuur distantieert zich van gedane uitspraken in dit artikel ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen, hoe positief geformuleerd ook.

De reden hiervoor is dat Paul van der Ham zijn afscheidsrede, publicatie niet heeft overlegd met het huidige, nieuwe bestuur van het Langhuis.  Hij is 2 maanden geleden al gestopt bij het Langhuis dus heeft hij dit ook niet kunnen/mogen schrijven  als (vertrekkend) voorzitter.

Het huidige bestuur is uit alle macht bezig de structuur onder de organisatie op orde te krijgen na een periode van tumult. Er zijn goede  en constructieve gesprekken met de gemeente gaande. Echter het beeld dat door Paul van der Ham geschetst wordt is niet het geen waar het bestuur op dit moment mee bezig is.  Om een goeie programmering neer te zetten zal er eerst een stevige basis gelegd moeten worden, nieuwe commissies gevormd worden en vrijwilligers aangetrokken worden. Dus voor een goed kunst podium is geduld vereist.

Niet dat er ‘niets’ gebeurd’, achter de schermen zijn we druk bezig een goeie invulling neer te zetten. De nadruk ligt het komende jaar voornamelijk op het zo goed mogelijk gebruiken van de ruimte. Dat gebeurd deels door verhuur, anticipatie op verzoeken van kunstenaars en kunstinstellingen en zijn we aan het onderzoeken welke tentoonstellingen we zelf kunnen initiëren.

Vanwege het gebrek aan vrijwilligers en goed werkende commissies kunnen de zelf geïnitieerde Langhuis tentoonstellingen niet op korte termijn gerealiseerd worden.

Het huidige bestuur staat voor een ingewikkelde taak  en kiest er voor een professionele organisatie neer te zetten. Ondanks de eventuele plotselinge ontstane  druk van buitenaf  zal zij niet sneller of meer kunnen leveren dan het nu doet.

Wij vragen voor begrip!